Solveig Skogdal til Kids in Jazz

Det er bekreftet at pianisten Solveig Skogdal fra Tromsø kommer til august-utgaven av Kids in Jazz 2020. Vi ble oppmerksom på Solveig’s talent da hun i 2015 ble presentert på Tromsø Jazzklubb’s markering av International Jazz Day, som yngste deltaker noensinne.

Vi inviterte henne til Kids in Jazz samme år, og dette skulle bli starten på et mangeårig samarbeid, der Solveig har deltatt på en rekke prosjekter regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Allerede i november 2015 var hun med på det første av flere prosjekter i Danmark, og straks vi var tilbake i Oslo, presenterte vi henne som solist på Nasjonal Jazzscene. I februar 2016 deltok hun med en internasjonalt sammensatt gruppe på en festival i Leipzig, og i august samme år ble hun med oss på en stor internasjonal samling for unge jazztalenter i Sapporo i Japan.

I november 2016, var hun svært sentral da den profesjonelle trommeslageren Rikako Suzuki fra Tokyo besøkte Norge, bl.a. med konsert på Prelaten. Solveig har gjennom disse årene utmerket seg på Nasjonal Jazzscene flere ganger, medvirket på en rekke prosjekter i Tromsø og Kirkenes, og deltatt på Kids in Jazz flere ganger, bl.a. i samspill med trompetisten Umi Furuhata.

Nå har Solveig allerede gått et år på musikklinja ved Kongsbakken videregående skole. Hun er sånn sett på vei ut av målgruppen for Kids in Jazz, og på vei inn utdanningsløpet. Når vi igjen inviterer henne til Oslo dette spesielle året, er det også fordi hun blir en del av Improbasen’s ungdomssatsing, som introduseres denne høsten. På årets festival blir Solveig å høre i samspill med Improbasen’s mest erfarne elever, og vi kan love at her går det unna.

Du finner flere av årets artister her