Chun Aalund Møll tilbake til Kids in Jazz

Det er bekreftet at gitaristen Chun Aalund Møll fra Esbjerg kommer til Kids in Jazz 2020. Chun har deltatt på en rekke av prosjektene våre etter at vi «oppdaget» henne på en workshop i Ribe i februar 2018.

Siden da har hun hatt en merittliste som er til å miste pusten av. Vi inviterte henne til Norge første gang i mai 2018, og etter få dager kunne vi presentere henne som solist på Nasjonal Jazzscene. Dagen etter gikk turen videre til Maijazz i Stavanger, der hun medvirket på en rekke konserter, bl.a. to fulle hus på Blyge Harry.

Dermed var det gjort. I begynnelsen av juni tok vi henne med på et prosjekt i Lisboa, der vi bl.a. spilte konsert på Hot Clube de Portugal, som er byens hovedscene for jazz. Her medvirket også saxofonisten Erin Dahl Gaare, som Chun senere har gjort flere prosjekter med.

Få måneder senere presenterte vi Chun på Kids in Jazz for første gang. Vi ble stadig mer imponert, og inviterte henne like godt med på en 10 dagers turné i Japan i månedskiftet september/oktober. Her spilte hun bl.a. med trompetisten Nene Takimoto fra Sapporo, og medvirket på flere konserter i Tokyo, Kagoshima og Hokkaido.

Våren 2019 bar det igjen til Maijazz, denne gangen med en dansk trio. Denne trioen ble til en dansk-norsk sekstett, da vi i juni gjorde et prosjekt med flere konserter på Fanø, organisert av den utrettelige Trine Buhl.

Senere på sommeren spilte Chun også på festivalen Jazz i Parken i Stockholm, før sekstetten ble gjenforent på Kids in Jazz 2019. Både vi og Chun har i tillegg nærmest reist i skytteltrafikk mellom Oslo og Esbjerg, og Chun rakk også å spille en konsert i serien «Jazzbarna inntar Sentralen» i februar 2020.

Under nedstengningen har Chun jobbet utrettelig og målbevisst med nytt materiale. På denne måten har hun fått tilført nye dimensjoner til spillet sitt, og er klar til å være med på flere internasjonale prosjekter så snart forholdene tillater det.

Du finner flere av årets artister her