Bjalla Beintudóttir Dalsgarð til Kids in Jazz 2020

Det var neppe en overraskelse at vi bare MÅTTE få den 11 år gamle gitaristen Bjalla Beintudóttir Dalsgarð fra Tórshavn tilbake til Kids in Jazz.

Vi møtte Bjalla da vi hadde vår første workshop på Færøyene i slutten av juni 2019. Hun satte to instrumentkasser på gulvet, -en kornett og en gitar. Hun var nybegynner på begge, så vi foreslo å åpne gitarkassen. Vi merket straks at her var det potensiale, og innkalte henne til en ekstra økt dagen etter.

Siden har læringskurven vært usedvanlig bratt. Allerede i august deltok hun på Kids in Jazz. Hun var fremdeles helt fersk på instrumentet, men ble satt opp på en rekke punkter i programmet, sammen med unge talenter fra Sverige, Danmark, Portugal, Italia og Japan. For hver konsert tok det mer og mer form, og Bjalla ble etterhvert alles yndling.

Allerede i november inviterte vi henne tilbake til et «studieopphold» på Improbasen, og vi presenterte henne som solist på Nasjonal Jazzscene. Senere samme måned ble hun med da vi besøkte våre gode venner i Reykjavik, der hun også fikk undervisning av den svenske gitaristen Agnes Persson.

I januar turnerte Bjalla en hel uke på Færøyene sammen med noen av våre mest erfarne elever, og opptrådte bl.a. på den flotte festivalen Vetrarjazz. Igjen hadde hun en helt forbausende utvikling.

I mars var hun sentral da en meget spesiell gruppe nordiske talenter ble presentert som en del av konsertserien «Jazzbarna inntar Sentralen», som skulle bli en av «de siste konsertene i verden». Under nedstengningen var hun meget aktiv da vi holdt kontakten med de internasjonale forbindelsene våre på nett.

Færøyene taklet situasjonen eksemplarisk, og var det første landet vi kunne besøke igjen da grensene åpnet i juni. Det var dermed en svært godt forberedt 11-åring Oslo-publikumet fikk møte da første del av Kids in Jazz ble gjennomført i august. Bjalla kommer til å delta også i november, og kjenner vi henne rett, har hun da ENDA mer i kofferten.

I tillegg til våre øvrige støttespillere er samarbeidet med Færøyene støttet av det fantastiske Norðurlandahúsið i Tórshavn. Nedenfor kan du se et klipp fra turnéen i januar, og et øvingsklipp fra seminaret i juli.

Du finner flere av årets artister her