Spennede gruppe fra Island til Kids in Jazz

Kids in Jazz har i mange år hatt en særdeles sterkt deltakelse fra Island, takket være de omfattende prosjektene vi har kunnet gjennomføre med støtte fra Norsk-Islandsk Kultursamarbeid.

Ikke en gang pandemien klarte å stoppe dette. Da alt stengte ned var vi på vei inn i et generasjonsskifte. Men vi bet oss fast, og takket være stort engasjement bl.a. fra et miljø i Mosfellsbær nordøst for Reykjavik, har vi klart å få på bena et helt band med stort potensiale, bl.a. gjennom opplæring på nett.

I slutten av mai kunne vi endelig møtes på Island igjen, og det var herlig å se interaksjonen mellom de norske og islandske barna. 

Ved dette besøket fikk vi også tid til å gjøre en metodikkpresentasjon for reflekterte og kunnskapsrike kolleger, som strømmet til Mosfellsbær fra hovedstadsområdet og hele Sørvest-Island.

Dermed er grunnlaget lagt for videre utvidelse av samarbeidet med islandske fagmiljøer, og mange unge talenter fra hele Island til Kids in Jazz i årene som kommer.

Gruppen som kommer i august har meget lavt alderssnitt og meget stort potensiale, og blir å høre bl.a. med tilsvarende grupper fra Norge og Italia, Færøyene og Mexico. Med andre ord, neste generasjon jazztalenter fra alle verdenshjørner. Billettene er nå lagt ut, og du finner lenker her.