Jazzkrakkar úr Mosó til årets festival

Det skulle bare mangle om ikke gruppen Jazzkrakkar úr Mosó fra Mosfellsbær på Island  skulle være selvskreven til årets utgave av Kids in Jazz. Samarbeidet ble etablert før pandemien, gjennom tilskuddsordningen Norsk Islandsk kultursamarbeid.

Vi holdt kontakten under hele perioden med nedstengninger, og da det endelig åpnet igjen, kunne vi etablere en permanent gruppe med talentfulle barn, svært godt organisert av Guðrún Rútsdóttir og et engasjert foreldreapparat..

Vi har gjort gjentatte besøk på Island de siste to årene, og gruppen deltok også på Kids in Jazz i fjor. Mot slutten av 2022 fikk vi tilskudd fra Nordisk Kulturfond, og startet prosjektet Barnejazz i Norden, der også Færøyene og andre nordiske land er med.

Etterhvert ble gruppen i Mosfellsbær så godt etablert at vi kunne gjennomføre metodikkpresentasjoner en rekke steder på Island, der gruppen fra Mosfellsbær ble brukt til å demonstrere med live undervisning osv.

Dette gjorde at miljøet vokste, og gjengen i Mosfellsbær med Guðrún Rútsdóttir i spissen, etablerte like godt festivalen Barnadajss í Mosó etter inspirasjon fra Kids in Jazz. Dette ble en stor suksess, med TV-dekning, besøk hos den islandske presidenten, og gjester fra inn- og utland. Dermed har gruppen nærmest blitt en konkurrent. Det liker vi!

Gruppen er så godt etablert nå, at vi kommer til å presentere dem som eget band på de fleste konsertene, men de blir også å høre med gjester fra Italia, Færøyene, Japan m.fl.

Program med billettlenker finner du her