Siste klubbkonsert

16. august kl. 20 var det klart for den siste i rekken av svært vellykkede klubbkonserter på Sentralen. Igjen var det intime P1 som ble brukt, og til den siste konserten hadde vi invitert noen av de mest erfarne utøverne, -igjen med noen kø-snikere.

Først ut var Erin Dahl Gaare, Lina Vindenes, Melina Bjørndal og Guro Frøseth. Vi hadde en trommekrise på denne konserten, men Alfred Vatne Brean steppet sporty inn på kortest mulige varsel.

Gruppen startet med Ted Brown's Feather bed, før Guro Frøseth spilte en poetisk bass-intro til Stella by starlight. Så ble det full fart da gruppen avsluttet med Donna lee.

Så fulgte en av de mest erfarne seminargruppene, under ledelse av den japanske pianisten Ayumi Tanaka. Hensikten med disse klubbkonsertene var at de unge talentene kunne dykke dypere ned i materien, presentere mer materiale, og lengre strekk.

Gruppen åpnet med Children's song av Chick Corea. Deretter fulgte den vakre Porter la porte av Masako Hamamura, før de avsluttet med Cheers, komponert av gruppens klarinettist Aaron Michael Svane-Gyring.

Konserten ble avsluttet med en flott avdeling med Lina Mosli Sæther, Bjalla Beintudóttir Dalsgarð fra Færøyene, Lina Vindenes og Melina Bjørndal. Her ble tromme-krisen mesterlig avverget av 9 år gamle Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen fra Tórshavn, som smakfullt tilførte akkurat det som trengtes for å gjøre konserten komplett.

Det som er HELT sikkert er at slike intime klubbkonserter kommer til å bli et fast innslag på festivalen heretter. Flere bilder nedenfor (foto, Karstein Grønnesby)