Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen til Kids in Jazz

Alt ligger til rette for  at 9 år gamle Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen fra Færøyene kan komme til Kids in Jazz 2021. Vi møtte Klára Anna for første gang på et seminar på Nordens Hus i Tórshavn i juli 2020. Hun spilte ikke instrumenter da, så vi prøvde litt forskjellig av det vi hadde tilgjengelig. Ettersom jenter passer så godt til å spille trommer, fikk vi lyst til å prøve det også, men måtte i første omgang nøye oss med det som fantes i rommet.

Det svingte ØYEBLIKKELIG, og vi bestemte oss sporenstreks for å flytte hele seminaret til kulturskolen, der det var tilgang på trommesett. Her gikk Klára Anna i løpet av få timer gjennom alt som skal til med å komme i gang med å spille i band. Vi skjønte at her var det ingen tid å miste, så vi ga henne alt vi hadde med av stikker og visper, og gikk allerede på vei til flyplassen i forhandlinger med jentas mor, som etter noen uker klarte å skaffe et trommesett.

Etter det har vi holdt kontakten på nett, og alt som mangler nå er å få Færøyene, som hele tiden har hatt de laveste smittetallene i Europa, på rette siden av streken til festivalstart. I mens har vi engasjert tre høyt utdannende mennesker som sitter og leser på hhv. Helsedirektoratet, regjeringen og UDI's sider for å finne ut hva som gjelder for mindreårige som reiser med fullvaksinerte voksne.

Hvis alt går bra, blir Klára Anna å høre med flere av de yngste gruppene, og sammen med de andre utenlandske gjestene.