Karin og Ishow Hatakeyama fra Chiba til Kids in Jazz

Det er bekreftet at den 13 år gamle gitaristen Karin Hatakeyama og den 15 år gamle bassisten Ishow Hatakeyama fra den sjarmerende småbyen Sakura-shi i Chiba øst for Tokyo kommer til Kids in Jazz 2022.

Som mange vet, oppsto festivalen som følge av et besøk fra Japan i 2012, og unge talenter fra Japan har alltid vært hovedgjester ved festivalen. Reiserestriksjonene de siste årene satte en stopper for dette. Det er derfor en UTSØKT glede, at disse flottingene kommer til jubileumsfeiringen.

Vi traff Karin og Ishow første gang i oktober 2019, etter at vi hadde fått nyss om at det fantes et barnejazzband øst for Tokyo.

I forbindelse med den herlige turnéen vi hadde i Japan denne høsten tok vi turen til Sakura-shi sammen med den fantastiske trompetisten Nene Takimoto fra Sapporo.

Her fant vi dette superentusiastiske søskenparet, og etter få minutter var en jam i gang i stua til familien.

Karin var bare 10 år da, og det skal sies at de ikke hadde så mye erfaring med improvisasjon enda, men disse plukket opp ting så fort at vi bare ble sittende og måpe.

Vi rakk ikke å møtes mer før pandemien slo inn, men de to var blant de aller første vi kom i gang med da vi i mars 2020 skjønte at nå spilte det jo ikke lenger noen rolle lenger hvor folk befant seg.

Få dager etter at de japanske skolene stengte, var vi i gang på nett. Og mens andre slet med å holde kulturlivet i gang opplevde disse to en enestående blomstring. De var svært så kreative, og postet videoer der de satt oppe i trærne og spilte med oss i Norge, og etter hvert kunne de delta på flere metodikkpresentasjoner, bl.a. i regi av Norges Musikkhøgskole, og en internasjonal konferanse. Og nå kan vi endelig føre dem sammen med alle de andre talentene vi har hatt kontakt med gjennom denne utfordrende perioden, -fra hele Europa fra nord til sør, fra Mexico, og fra Sør-Amerika. Det blir knall!!!