Honomi Hiratsuka til Kids in Jazz 2023

Det er bekreftet at den 14 år gamle trombonisten Honomi Hiratsuka fra Sapporo kommer til årets festival. Det var samarbeidet med Sapporo Junior Jazz School som gjorde at Kids In Jazz ble til. Skolen har nærmere 60 elever mellom 6 og 15 år. I 2012 besøkte de oss med alle elevene fra ungdomsskolenivået.

I forkant av besøket ble det mer og mer klart at dette var noe helt utenom det vanlige, og vi lurte veldig på hva vi skulle finne på for alle disse menneskene. I dialogen som foregikk disse ukene, ble vi oppmerksom på at det var veldig mange paralleller med vårt eget prosjekt, og vi tenkte at en festival, der vi gjør konserter sammen og for hverandre måtte være tingen. Vi kontaktet Linda Skipnes Strand, som da var daglig leder på Nasjonal Jazzscene, som straks tok grep. Det ble organisert en del konserter, og stor åpning på Nasjonal Jazzscene, med direktesending på Dagsrevyen.

Det var ingen som tenkte da at dette skulle være en årlig festival. Sånn ble det imidlertid, og siden da har unge talenter fra Sapporo stått i spissen hvert eneste år. Det stoppet selvfølgelig litt opp under pandemien. Men festivalen fortsatte, og samarbeidet med vennene i Sapporo ble flyttet over på nett. Til vår store forbauselse fikk vi gjort ganske mye på denne måten. Vi ble fort oppmerksom på at nå gjorde vertfall ikke den lange avstanden noen forskjell, og Honomi Hiratsuka hadde regelmessige timer gjennom hele perioden med nedstengning.

Dette har gitt resultater, og etter at vi endelig kunne møtes igjen har vi allerede gjort konserter sammen ved to besøk i Japan. Når hun nå endelig kommer til Norge, blir hun å høre sammen med noen av de mest erfarne elevene i hennes aldersgruppe, og med andre gjester fra inn- og utland.

Du finner program og billettlenker her