FOR en fest det ble på Nasjonal Jazzscene!

14. august var det festkonsert på Nasjonal Jazzscene, med ordføreren hjertelig til stede, og FOR en fest det ble! Alt var utsolgt for lengst da Cecilie Mosli ønsket varmt velkommen, og introduserte Marianne Borgen. Oslo kommune med ordføreren i spissen har vært en viktig støttespiller for Kids in Jazz. Marianne Borgen har medvirket på festivalen hvert år siden 2016. Hun har åpnet festivalen, hun har delt ut KiJ-prisen, og hun har holdt taler med varme hilsener til de unge talentene som hvert år kommer til Oslo fra alle verdenshjørner. Dette varme engasjementet har hatt stor betydning for hvordan festivalen vår blir oppfattet rundt om i verden, og har gjort at de unge talentene og menneskene rundt dem reiser hjem med enda mer løftet hode. I sin tale til deltakerne la hun vekt på at Kids in Jazz har bidratt til å gjøre Oslo til et internasjonalt sentrum for utvikling av neste generasjon jazzinteresserte.

Heldigvis var Lina Sæther frisk igjen, og kunne stå i spissen for et feiende flott åpningsnummer, sammen med Lina Vindenes, Melina Bjørndal og Una Stenbråten Harildstad.

Så var det de yngstes tur, og vi fikk høre en flott gruppe under ledelse av Henriette Eilertsen, med gjestene Edda Margrét Jonasdóttir og Emil Huldar Jonasson fra Island.

Endelig var også Elinor Brørby Placucci også ute av karantene etter et etterlengtet besøk hos familien i Emilia-Romagna, og ENDELIG fikk vi høre henne sammen med Bjalla Beintudóttir Dalsgarð fra Færøyene. For et saxofonspill, for et samspill, og FOR en fest det skal bli når det blir mulig å føre disse talentene sammen til turné- og konsertprosjekter igjen!

Så fulgte en av de mest erfarne seminargruppene, under ledelse av Ayumi Tanaka. Vi fikk høre den nydelige komposisjonen Porter la porte av den japanske pianisten Masako Hamamura, og en modernistisk boogie mesterlig komponert av gruppens klarinettist Aaron Michael Svane-Gyring.

Så var det igjen klart for den 9 år gamle trommeslageren Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen fra Tórshavn, som ser ut til å ha kommet til Norge for å gjennomgå et helt års trommepensum på de seks dagene festivalen varer. Dagens tema var latin-groove, som ble stødig framført sammen med de langt eldre jentene.

Så sto Susanna Risbergs seminargruppe for tur. Her fikk vi høre komposisjoner av Miles Davis og Horace Silver, og  svært gode solistprestasjoner bl.a. fra våre gjester Marcello og Gustavo Mullor som kreativt gikk i dekning i skogen i Aurskog-Håland da det ble klart at Skåne kom til å bli oransje, slik at de kunne være testet og klare til festivalstart.

Vokalisten Ellinor Wammer fortsatte sin feiring av Karin Krogs klassiske album med Dexter Gordon, med den forskjell at Dexter Gordon og Hanna Paulsberg var byttet ut med Bjalla Beintudóttir Dalsgarð fra Tórshavn. Denne kvelden var også den komplekse balladen Some other spring på plass.

Mer vakker musikk skulle det bli da Henriette Eilertsens andre seminargruppe for kvelden framførte Bill Evans-komposisjonen Interplay og den særpregede standarlåten Inchworm.

Ayumi Tanaka hadde også en flott gruppe 8-12 åringer på lager (se bilder lenger ned), før Lina Mosli Sæther, Lina Vindenes, Melina Bjørndal og Una Stenbråten Harildstad avsluttet festen med et fyrverkeri i høyt tempo.

Da gjensto bare fotografering for fansen, før alle bega seg lystig ut i Oslos gater.

Vi takker for glimrende tilrettelegging som vanlig fra Nasjonal Jazzscene, fantastisk publikum, og en ekstra takk til ordfører Marianne Borgen for hennes smittende engasjement. Flere bilder nedenfor (foto, Ida Harildstad og Karstein Grønnesby)