Emil Huldar Jonasson til Kids in Jazz 2021

Det er bekreftet at den 10 år gamle pianisten Emil Huldar Jonasson fra Mosfellsbær nord for Reykjavik kommer til Kids in Jazz 2021.

Vi har som vanlig en rekke kontakter rundt om i verden som er klare til å komme til Oslo så snart forholdene tillater det. I år blir det størst deltakelse fra de nordiske landene, og fra de landene i Europa som har kontroll over situasjonen. Island er i en særklasse i denne sammenheng, dermed er det svært gledelig at vi med støtte fra Norsk-Islandsk kultursamarbeid har jobbet med unge talenter på Island i en årrekke.

Vi møtte Emil første gang da vi hadde seminar på Nordens Hus i Reykjavik sammen med den japanske trompetisten Nene Takimoto i juli 2019. Vi oppdaget straks at her var det potensiale, og Emil medvirket igjen da vi hadde workshop i Reykjavik i januar 2020, sammen med den svenske gitaristen Agnes Persson. (En av de siste workshop'ene i verden!)

Under nedstengningen har vi jobbet videre med Emil, med ukentlige timer med pianisten Ayumi Tanaka. Det er dermed med stor glede vi endelig kan presentere Emil i samspill med elevene ved improbasen, som solist med gruppene fra Buzz-seminarene, og etterhvert sammen med de andre utenlandske gjestene. Flere gjester presenteres i dagene fram mot festivalen.