Elena Spinetti til Kids in Jazz

Det er bekreftet at den 12 år gamle pianisten Elena Spinetti fra Poggibonsi i Siena kommer til Kids in Jazz 2022. Elena er en nøkkelperson ved barnejazzsatsingen til Siena Jazz som etter manges mening er den viktigste institusjonen for jazzutdanning i Italia.

På sommeren tilbringer Elena mye tid i nydelige Molise sør i landet, der familien hennes kommer fra. Molise er en av de best bevarte hemmelighetene i Italia, kjent for sine herlige olivener, sin stilrene arkitektur, sine vakre landskaper og jordnære mennesker. Ikke så lett å slepe rundt på flygelet på brosteinen her, men Elena fant råd da vi ba henne sende noen ferske bilder.

Vi møtte Elena da vi spilte vår første konsert i Siena i mai 2018. I mars 2019 imponerte hun en fullsatt sal med den italienske Ambassadøren Alberto Colella hjertelig tilstede, da vi presenterte henne i forbindelse med konsertserien Jazzbarna inntar Sentralen i Oslo. Hun var også solist med oss da vi spilte på det imponernede Teatro dei Rinnovati i Siena i forbindelse med International Jazz Day i mai 2019. Og hun var sentral da vi spilte flere konserter i Toscana i forbindelse med turnéen vi hadde i Italia i månedsskiftet april/mai i år.

Under årets festival blir Elena solist med ulike grupper i alle aldersklasser. Kids in Jazz gjennomføres 11-16. august, med en rekke konserter på ulike scener på Sentralen og på Nasjonal Jazzscene. Du kan følge programmet her etter hvert som det kommer på plass.