Bjalla Beintudóttir Dalsgarð og Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen til Kids in Jazz

Enkelte utøvere er så markante at de nærmest har klippekort på Kids in Jazz. Gitaristen Bjalla Beintudóttir Dalsgarð (14) og trommeslageren Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen (11) fra Tórshavn på Færøyene, har deltatt på så mange prosjekter at vi nesten begynner å miste tellingen.

Bjalla var med første gang i 2019, som den første fra Færøyene. Hun var helt fersk da, men har hatt en utvikling vi knapt har sett maken til. På tross av periodene med nedstengning har hun fått med seg turnéer og festivaler både i Japan, Italia og på Island og Færøyene, samt en rekke konserter og prosjekter i Norge. Et hardt turnéliv der altså.

Klára Anna kom med noen år senere, men har også utviklet seg i rakettfart. Hun har også deltatt på en rekke prosjekter i Norge og på Færøyene, og utmerket seg svært positivt da hun i juni toppet plakaten på den nye festivalen Barnadajss í Mosó på Island i juni, der hun spilte med et håndplukket internasjonalt band, og til og med møtte presidenten (det er han i midten).

Flere av disse prosjektene blir oppfrisket, når disse unge talentene møtes på nytt i Oslo. Her får vi bl.a. høre Klára Anna sammen med gruppen som besøkte festivalen på Island, og sammen med grupper hun spilte med på Sentralen sist høst. Bjalla møter igjen den gruppen hun turnerte i Italia og Japan, og begge blir å høre sammen med noen av de mest erfarne internasjonale gjestene.

Du finner program og billettlenker her