Bjalla Beintudóttir Dalsgarð til Kids in Jazz

Etter en vanvittig prosess med ombookinger og tilpasninger er det klart at den 12 år gamle gitarkometen Bjalla Beintudóttir Dalsgarð fra Tórshavn kommer til årets festival.

Bjalla overrasket alle da hun besøkte festivalen første gang i 2019. Da var hun nybegynner, men siden har hun gjennomgått en mengde repertoar som nesten ikke er til å begripe. Allerede året etter var hun en av hovedgjestene, og siden da har vi holdt kontakten på nett hver eneste uke, og det ser ikke ut til at noen utfordring er for stor, -hvertfall ikke musikalsk.

Færøyene har vært helt eksemplarisk gjennom hele pandemien, med svært lave smittetall. Dermed var vi helt vantro da det for et par uker siden ble klart at Færøyene ble, ikke bare oransje, men rødt. Men så er det jo slik at disse tallene beregnes ut fra antall smittene pr. 100 000 innbyggere, og på Færøyene er det bare ca. 50.000 innbyggere totalt.

Så da "han som hadde vært smittet" ble frisk igjen, raste tallene nedover, og Færøyene er igjen på bortimot laveste nivå i Europa. Men på grunn av tregheten i systemet blir ikke landet offisielt grønt før festivalen er over. Dermed var det å kaste seg rundt, og ombooke absolutt alt for å få artistene gjennom karantene til festivalstart. I går var løsningen på plass, og Bjalla setter seg på flyet i dag, sammen med et fullvaksinert hjelpeapparat.

I forbindelse med besøket denne gangen skal hun få ytterligere påfyll fra en annen nordisk gitarstorhet, men dét er hemmelig foreløpig. Bjalla kommer til å medvirke ved samtlige konserter, så her er det bare å glede seg!