Da alt stemte

På avslutningskonserten stemte alt! Etter en feiende åpningssekvens med noen av Improbasen's mest erfarne elever, kom den første seminargruppen på alderstrinnet 8-12 år, under ledelse av den japanske pianisten Ayumi Tanaka.

Så fikk vi høre en gruppe vi har jobbet hardt for å føre sammen, med saxofonisten Elinor Brørby Placucci, gitaristen Bjalla Beintudóttir Dalsgarð fra Færøyene, pianisten Johanne Kurverud fra Holmlia, og trommeslageren Una Stenbråten Harildstad. De leverte en imponerende avdeling, og ble også supplert med Erin Dahl Gaare, Lina Vindenes, Melina Bjørndal og bassisten Guro Frøseth. Her kommer det til å skje store ting framover!

Neste seminargruppe var ett av tre band i aldersgruppen 13-16 år, med flott repertoar innøvd av den svenske gitaristen Susanna Risberg. Vi fikk også høre en hel kvintett med utøvere helt ned i 9 år, som framførte Miles Davis-låten Freddie the freeloader, før det kom nok et sterkt lag sentrert rundt gitaristen Bjalla Beintudóttir Dalsgarð, denne gangen med saxofonisten Ida Reitan Arntzen, pianisten Johanne Kurverud Storløkken, bassisten Elias Reitan Arntzen, og med smakfullt vispekomp fra 9 år gamle Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen fra Færøyene.

Så kom en av de mest erfarne seminargruppene, også denne under ledelse av Ayumi Tanaka, med nydelig, innsiktsfullt samspill, gode solistprestasjoner, og til og med en egenkomponert låt av gruppens klarinettist Aaron Michael Svane-Gyring.

Vi fikk også en egen avdeling med gruppens vokalist Ellinor Wammeer, før turen var kommet til den andre seminargruppen på aldersnivået 8-12 år, denne gang under ledelse av Henriette Eilertsen. Her fikk vi også høre de talentfulle gjestene Edda Margrét Jonasdóttir og Emil Huldar Jonasson fra Island.

Så kom det enda en imponerende avdeling med de mellomste jentene, men denne gangen hadde de fått med seg den svært unge Klára Anna Josefsdóttir Abrahamsen på trommer.

Så fikk vi endelig gjort litt ekstra stas på de meget dyktige gjestene Gustavo og Marcello Muller fra Sverige, som framførte Nat Adderleys Worksong sammen med Bjalla Beintudóttir Dalsgarð, Una Stenbråten Harildstad, og med imponerende basspill av Rosa Cedeno Svabø.

Den siste seminargruppen denne kvelden ble ledet av Henriette Eilertsen, og spilte nydelig, klangfullt og rikt. Konserten ble avsluttet av vertskapet, med saxofonisten Lina Mosli Sæther i spissen, før alle utøverne entret scenen til stormende applaus.

Neste år er det 10-års jubileum for Kids in Jazz! Da kommer hele Sapporo Junior Jazz School til STOR feiring. Vi venter også gjester fra alle landene vi har blitt kjent med gjennom disse 10 årene, fra hele Norden, fra Mellom-Europa, fra Storbritania, fra Italia og Portugal, og fra Sør-Amerika. Det skal jammen bli deilig å forenes igjen etter denne uvanlige perioden, men vi har da SANNELIG klart oss bra disse to årene også!

Vi takker et STRÅLENDE publikum, og gleder oss til flere magiske øyeblikk sammen i august 2022. Flere bilder nedenfor (foto, Karstein Grønnesby)