Arisa Kawaguchi til Kids in Jazz

Det er bekreftet at bassisten Arisa Kawaguchi fra Kagoshima helt sør i Japan kommer til årets festival. Arisa er mangeårig medlem av det fantastiske bandet Little Cherries som ledes av Takashi Onishi. Bandet har vakt stor oppmerksomhet i Japan og har vunnet en rekke priser for sine imponerende solister, sitt tette ensemblespill, og sin fantastiske spilleglede og sceneopptreden. Takashi Onishi mottok også Kids in Jazz prisen i 2019 for denne enestående kulturinnsatsen.

En kuriositet er at vulkanen Sakurajima som vises på bildet bak Arisa, er en av de mest aktive vulkanene i Japan.

Faktisk hadde Sakurajima utbrudd samme kveld, bare få timer etter at bildet av Arisa ble tatt. Så i denne byen går det hett for seg.

Vi kom i kontakt med miljøet i Kagoshima allerede året etter at Kids in Jazz ble etablert for 10 år siden, og vi har samarbeidet regelmessig med The Little Cherries siden 2017.

Vi besøker alltid Kagoshima når vi turnerer i Japan, og har hatt mange enestående opplevelser sammen med disse generøse og talentfulle barna.

Vi ble for alvor oppmerksom på Arisa Kawaguchi's talent, da vi jammet sammen med henne på den fantastiske jazzklubben Lileth, i forbindelse med turnéen i 2019. Dette året var det også en storslagen konsert i Kagoshima Cultural Hall, der vi spilte hvert vårt sett.

Siden har vi holdt kontakten, og under pandemien begynte vi å jobbe systematisk med henne, med mer kompleks harmonikk og mer moderne repertoar. Dette har hun tatt på strak arm, og klart å kombinere med spillegleden, instrumentbeherskelsen, og det naturlige rytmiske drivet som hun har fått med seg etter mange år i Takashi Onishi's band.

Vi takker den EVIG engasjerte Haruna Koyamada for bilder og strålende tilrettelegging. På Kids in Jazz blir Arisa Kawaguchi å høre med de mest erfarne elevene fra Improbasen, og med gjester fra Portugal, Færøyene, Peru m.fl. Her er det MYE å glede seg til!