Improbasen

Barnas Jazzhus
Kids in Jazz
Barnas Jazzorkester
Ski Jazzklubb

Kids in Jazz er en internasjonal minifestival for de yngste jazztalentene. Festivalen ble etablert våren 2012, gjennom et samarbeid mellom Improbasen, Sapporo Junior Jazzschool, Nasjonal Jazzscene, Oslo Jazzfestival, og Barnas Jazzhus. Kids in Jazz 2015 arrangeres 6. til 11. august.


Hjem
Om oss
Program
Artister
Spillesteder
For deltakerne
Samarbeidspartnere

"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Stinn brakke på Barnas JazzhusI år åpnet vi like godt Kids in Jazz i de nye lokalene til Barnas Jazzhus, ved Carl Berner. Vi var litt spent på om vi klarte å trekke publikum hit, men den tvilen kunne vi spart oss, for her var det stinn brakke fra dag én.Allerede i åpningsnumret fikk vi høre den talentfulle trompeteren Umi Furuhata fra Saitama i Japan, i tett samspill med barn fra Stavanger og Improbasen's elever.Det tette, kommunikasjonsbaserte samspillet vakte stor oppmerksomhet både blant store og små.Deretter gikk turen til 12 år gamle Solveig Skogdal fra Tromsø, som imponerte alle med sine nydelige balladetolkninger, og smakfulle improvisasjoner.Så var det de minstes tur!Også i år hadde Improbasen ansvar for Oslo Jazzfestivals Buzz-seminar.På åpningskonserten kunne vi glede oss over en variert, og meget underholdende avdeling med de yngste seminardeltakerne.Disse er mellom 7 og 12 år, og holdt dette året et forbausende nivå.Her deltok også barn fra Rogaland, og vi kunne glede oss over å høre den 9 år gamle trompetisten Amanda Woller fra København.Amanda møtte vi første gang i forbindelse med Jazzcamp for Piger i februar. Hun deltok også på turnéen vi hadde i Sverige og Danmark sammen med barn fra Yokohama i april.Konserten ble avsluttet med et eksperimentelt nummer med gruppen med Umi Furuhata, og dermed hadde vi fått akkurat den åpningen vi ønsket oss for årets Kids in Jazz! 

 

Kids in Jazz